Workshop CBE-Congres

Eveline van Mameren (Stichting Surplus), Robin van Westen (Waag Society) en Renee Zwaan (OBS De Zandhorst) geven op 6 oktober 2015 een workshop over Juf in de Wolken op het onderwijscongres Making Shift Happen, the Future of Learning in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Tijdens de workshop gaan we zelf aan de slag met enkele van de technologische tools die in Juf in de Wolken gebruikt worden: zelf kunnen programmeren, goed doordacht gebruik van social media en weblessen in de klas en creatief gebruik van foto- en videomogelijkheden. We proberen de verschillende tools uit en gaan met elkaar in gesprek over de mogelijkheden die ze bieden voor verrijking van het onderwijs.

Tijdens het Making Shift Happen congres wordt op zoek gegaan naar de vaardigheden die onze kinderen zouden moeten ontwikkelen om een bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving van de toekomst. Daartoe is een aantal buitenlandse onderzoekers en wetenschappers uitgenodigd, die ieder vanuit hun expertise aan dit onderzoek een bijdrage leveren. Op het congres spreken o.a. Sylvia Martinez en Gary Stager van ‘Invent to learn’ over maakonderwijs. Meer informatie over het programma is hier te vinden.

Het congres wordt georganiseerd door de CBE Group.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *