Zeepkisten/Skelter

Er waren drie groepen leerlingen die een zeepkist wilden maken. Een groep jongens die hadden het plan twee bestaande skelters te verbouwen tot 1 grote. Niet helemaal de bedoeling, maar de mannen waren zeer enthousiast.

De twee andere groepen hebben zelf hout verzameld en zijn met de basis begonnen. Al snel stopte 1 groepje, omdat ze kist instortte. Het groepje meiden heeft een mooie stevige kist gemaakt. Het regelen van wielen was een uitdaging. Helaas is dit ze niet gelukt door een gebrek aan tijd.

Het was heel mooi om het verschil in werkwijze te zien: van tevoren een plan bedenken (of niet:) , goed voor je gereedschappen zorgen (of iets minder:), doorzetten wanneer het even niet lukt (hier is wel wat winst te behalen, ook in het aansturen hiervan). Allemaal wel heel erg gemotiveerd.
Het resultaat was een groep met zelf in elkaar gezette skelters. De jongens hebben spullen georganiseerd, een plan bedacht, de onderdelen onder begeleiding aan elkaar gelast en alles mee naar school genomen. Geen zeepkist maar wel een mooi project waarbij goed is samengewerkt.

Een reactie plaatsen